airbrush roze_edited2

Airbrush

                                                                                                               Portfolio Airbrush

Een Airbrush is een decoratie-instrument, waarmee de gelijknamige decoratie-techniek wordt toegepast. Het airbrushpistool is een kleine uitvoering van de bekendere boven- of onderbeker-spuitpistool welke gebruikt wordt in autospuiterijen. Het heeft de grootte van een pen en wordt middels een luchtslangetje aangesloten aan een compressor voor de benodigde luchtdruk.

De Freehand Airbrush-techniek (uit de vrije hand), zoals Deborah Hof (Signair) hem toepast, is een prachtige techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nevel. Hiermee kunnen mooie schaduwpartijen worden gemaakt en lopen kleuren geleidelijk in elkaar over, wat een zachte en realistische uitstraling geeft. Signair’s specialisme bij het airbrushen is portretten van mens en dier. Zgn. ‘kopstudies’ is haar favoriet, omdat hierbij zo goed de karakteristieke en unieke gelaatsuitdrukkingen neergezet kunnen worden.
Bij de vervaardiging van Airbrush afbeeldingen door Signair gaan interesse in het onderwerp, perfectionisme en jarenlange ervaring hand in hand.

Airbrush-techniek wordt door Signair ook gecombineerd met andere decoratie technieken, zoals pinstriping, penseeltechniek of houtbrandtechniek. Vaak bepaald het werk zelf of- en welke extra techniek het nodig heeft. Dit ‘ontstaat’ vanzelf tijdens de vervaardiging. Maar natuurlijk staat Signair altijd open voor uw verzoek of voorkeur!

Airbrush wordt door Signair op diverse ondergronden toegepast; muren (muurschilderingen / tromp l’oeils), linnen / katoen schilderdoek, illustratiekarton, houten panelen, textiel, leder, 4×4 wheelcovers, motorkappen, zijpanelen (bedrijfsbussen), motortanks, etc.

Signair gebruikt voor de airbrush opdrachten voornamelijk waterverdunbare verven, zoals bijv. Createx en Golden. Uiteraard worden waar nodig producten van andere basis toegepast voor een langere duurzaamheid qua hechting en kleurechtheid. Ook in airbrush opdrachten kunnen diverse andere mediums een waardevolle of creatieve toevoeging zijn. Denk aan bijv. de toevoeging van hologram glitter in coatings voor een prachteffect bij bijv. muurschilderingen. Of het gebruik van écht zand voor dieptewerking in een muurschildering met strand en duinen. Voor voorbeelden kunt u het Airbrush portfolio inzien!

Bij Signair is elk onderwerp welkom. Hoewel zij zich gespecialiseerd heeft in portretten van mens en dier, Signair draait haar -vaste- hand niet om voor andere verzoeken. Laat weten wat u boeit of wat u zo mooi vindt en Signair maakt er een prachtig airbrush werk van, dat u lang zult koesteren!

Dierenportretten; Signair’s airbrush-specialisme.
Laat Signair uw (huis-)dier vereeuwigen, een unieke weergave van uw trouwe maatje. Nergens te koop én uniek; er bestaat geen tweede van! Eventueel kan Signair vooraf bij u thuis of op locatie portretfoto’s komen maken van uw (huis-)dier voor mooie, bruikbare foto’s voor een bijzonder portret om te koesteren! Uiteraard zijn die foto’s dan ook voor u!